Region

Najavljena izgradnja džamije u Bijelom Polju po nalogu turskog predsjednika Erdoana

Najveće priznanje Islamske zajednice “Husein-paša Boljanić” dodijeljeno je predsjedniku Republike Turske Erdoanu za njegov doprinos islamu

Ministar kulture i turizma Republike Turske Mehmet Nuri Ersoj - Twitter

Ministar kulture i turizma Republike Turske Mehmet Nuri Ersoj (Ersoy) najavio je danas u Tuzima u Crnoj Gori da će po nalogu turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) u Bijelom Polju biti izgrađena džamija, javlja Anadolu Agency (AA).

Ersoj je u prisustvu ministra trgovine Republike Turske Mehmeta Musa danas prisustvovao skupu koji je organizovala Medresa “Mehmet Fatih”.

On je istakao da je zadovoljan kako Islamska zajednica u Crnoj Gori upravlja ovom vjerskom školom.

Organizator je iskoristio priliku i najveće priznanje Islamske zajednice “Husein-paša Boljanić” dodijelio predsjedniku Republike Turske Erdoanu za njegov doprinos islamu. U njegovo ime priznanje je preuzeo ministar Ersoj.

Današnjem skupu povodom posjete delegacije Republike Turske prisustvovale su brojne javne ličnosti iz Crne Gore, članovi Islamske zajednice, mnogi imami i građani opštine Tuzi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh