Region

Krvavi obračun u Hrvatskoj: Poginula žena, petero ranjeno, među njima i dijete

U pucnjavi u romskom naselju Parag u Međimurskoj županiji poginula je žena, a pet je osoba povrijeđeno, među njima i jedno dijete te maloljetnik. U utorak oko 20.55 sati u naselju Parag došlo je do pucnjave.

policija Hrvatska -radiosarajevo.ba

Poduzetim radnjama temeljne, prometne, interventne, specijalne i kriminalisticke policije, utvrđeno je kako je do pucnjave došlo nakon svađe više osoba, nakon čega je za sada nepoznati počinitelj ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

“Tom prilikom je jedna ženska osoba, nažalost, smrtno stradala. Nadalje, ranjeno je jedno dijete, jedna maloljetna osoba i tri odrasle osobe. Prema podacima Županijske bolnice Čakovec, svim ranjenim osobama pružena je adekvatna medicinska pomoć”, kazali su iz PU međimurske za Večernji.hr.

U prostorije policije privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s navedenim događajem i u toku je kriminalističko istraživanje.

“Sigurnosna situacija u naselju Parag je stabilna i pod nadzorom policije, te nema dodatnih opasnosti za građane”, poručili su iz policiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh