Region

BAČEN SUZAVAC NA NASTUPU GORANA BREGOVIĆA U ALBANIJI: Ljudi napuštali koncert, jedna osoba završila u Hitnoj

Muzičar Goran Bregović nastupio je večeras na festivalu piva u Korči u Albaniji kad se dogodio incident koji je napravio pometnju, prenose albanski mediji.

analiziraj.ba

Na Goranovom nastupu je, naime, bačen suzavac, pa su mnogi odlučili da napuste festival, piše Faktor.
Djeca i stariji su se uputili odmah ka izlazu, dok je jednoj osobi pružena medicinska pomoć i završila je u Hitnoj.

Nakon što se situacija smirila koncert je nastavljen. Novinari Blica su pokušali stupiti u kontakt sa timom Gorana Bregovića, ali odgovor nisu dobili.

Uoči ovog koncerta već sedmicama su podignute tenzije, a pjevači sa Kosova su otkazali nastupe zbog prijetnji nacionalističkih grupa.

Bregovića su okarakterisali kao pjevača koji je veličao srbijanske režime, a njegovu pjesmu “Kalašnjikov” da je srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh