Region

Njemački turisti se požalili: U Zadru im za sobu tražili 900 eura

Njemački turist - Screenshot

Axel je mladi putopisac iz Njemačke koji je ove godine izabrao Dalmaciju za svoj odmor. Split mu je trebao biti baza, ali on i prijatelj su naišli na neočekivane probleme, piše “Radio Sarajevo“.

Najprije su došli u Zagreb.

“Za ostatak putovanja po Hrvatskoj naišli smo na probleme. Naime, sve je popunjeno, nikako ne možemo naći smještaj u dalmatinskim gradovima. Primjerice, Booking.com vam doslovce kaže da je 99,9 posto svih jedinica za Split prodano!” kaže pomalo razočarani Alex u videu.

Potom su došli na Plitvice, ali je nestalo karata. Sve im je krenulo naopako.

Navode da ne mogu vjerovati što se događa u Dalmaciji i da ovakvo putovanje nisu očekivali. Ipak, zadovoljni su ljepotama Hrvatske i uslugom. Naime, Alex i prijatelji su vegetarijanci i našli su nekoliko odličnih restorana.

Htjeli su odsjesti i u Zadru, ali su im u najobičnijem hostelu htjeli naplatiti nevjerojatnih 900 eura!

“Ipak nećemo spavati na cesti! Trebali su nam sati i sati i napokon smo našli sobu u Splitu za 3 dana”, rekao je Alex.

Međutim, soba je bila dvokrevetna, pa je jedno od njih moralo spavati na podu!

Pogledajte video:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh