Region

Sačekuša u Beogradu: Maskirani napadač zasuo kišom metaka dva narko-dilera

Pukom srećom niko nije povrijeđen

avaz

Poznati su detalji sačekuše koja se dogodila u noći sa utorka na srijedu u ulici Bože Baucala na Petlovom Brdu u Beogradu. Maskirani napadač je satima čekao žrtve, a onda na dvojicu narko-dilera ispalio kišu metaka.

Iako je ispaljena kiša metaka, pukom srećom, niko nije povrijeđen, a oštećen je automobil marke “Golf”, koji je bio parkiran u blizini. Napadnuti mladići su dobro poznati istražnim organima zbog raznih krivičnih djela.

Organizovan napad
– Pretpostavlja se da je napadač čekao da se dvojica prijatelja vrate odnekud. Kada su došli “Mercedesom” i kada su se parkirali ispred kuće u uskoj ulici, počela je pucnjava. Pošto je ispalio više hitaca u pravcu dvojice mladića, nepoznati napadač je pobjegao. Za sada se ne zna motiv napada, ali sumnja se da su u pitanju neki neraščišćeni računi vezani za drogu ili neko dugovanje, jer su navodno mladići koji su bili meta, poznati u ovom dijelu grada kao narko-dileri. Ispituje se i da li je ovo bila samo opomena za V. J. i P. Ć. ili je napadač bio smotan – rekao je sagovornik “Kurir.rs”, te dodao:

– S obzirom da je napadač satima čekao da se mete pojave, kao i na činjenicu da je bio maskiran, očigledno je da je ovo organizovan napad. Međutim, čudno je to što i pored toliko ispaljenih projektila, nije uspio da pogodi mete.

Porodično nasilje
Da li je to namjerno ili slučajno utvrdit će istraga. Nije isključeno ni da su napadnuti samo imali sreće. V. J. i P. Ć. imaju debele dosije u policiji, a između ostalog hapšeni su zbog razbojništva, narkotika, ali i nasilja u porodici.

– Čuo sam da je on ranije tukao majku ili djevojku, tako nešto, i da zato ima prijavu. Inače, vidi se da taj momak ima para, a mogu samo da pretpostavim čime se bavi, ne vjerujem da je legalni posao u pitanju – otkrio je komšija P.Ć. za “Kurir.rs”.

Obojica su juče dala izjavu policiji. Nakon pucnjave oni nisu bili od velike koristi istražiteljima. Navodno su rekli da ne znaju ko bi mogao da puca na njih i zbog čega.

Policija je pokupila video-snimke sa okolnih kamera, a pretpostavlja se da je neka od njih snimila sačekušu i osobu koja je potegla pištolj. Moguće je i da je osumnjičeni imao pomagača, koji ga je čekao u nekom vozilu i odvezao ga s mjesta neuspelog zločina – prenosi Kurir


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh