Region

Policija Kosova do sada uhapsila 20 lica osumnjičenih za podmetanje požara

Policija Kosova je saopštila da je zabeleženo 109 slučajeva “paljevina”, 71 slučaj „izazivanja opšte opasnosti“ i 95 požara, čime se ugrožavaju životi građana, ali i imovina uopšte, privatna i državna

Policija Kosova je u proteklom periodu uhapsila 20 lica osumnjičenih da su umešanI u slučajeve izbijanja požara širom Kosova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Proteklih meseci, posebno sa porastom temperatura tokom avgusta, izazivanje i širenje požara zabrinjavalo je građane i druge institucije, pa je Policija Kosova posvetila posebnu pažnju i relevantne resurse za pomoć drugim državnim institucijama i agencijama u sprečavanju, istraživanju i suzbijanju požara.

Policija Kosova je saopštila da je zabeleženo 109 slučajeva “paljevina”, 71 slučaj „izazivanja opšte opasnosti“ i 95 požara, čime se ugrožavaju životi građana, ali i imovina uopšte, privatna i državna.

“Policija je pokrenula krivični postupak u vezi sa navedenim slučajevima i identifikovan je 41 osumnjičeni, dok je ukupno uhapšeno 20 osumnjičenih koji su uključeni u njih”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policija preduzima i preduzimaće kontinuirane pravne mere protiv svih pojedinaca koji u jednom ili drugom obliku ugrožavaju živote ili imovinu građana, bilo namerno ili iz nemara koji se manifestuje u bilo kom obliku.

Na Kosovu je situacija sa požarima stabilna. Prema izveštaju Policije Kosova u poslednja 24 sata tri požara su izbila u regionu Prizrena.

U selu Orčuše, opština Dragaš, juče je požar obuhvatio područje od 15 ari trave. Vatrogasna jedinica izašla je na lice mesta i locirala požar.

U selu Mušnikovo, opština Prizren, policijska jedinica koja je patrolirala primetila da je zapaljeno oko 10 ari drveća i zeljastih biljaka. Vatrogasci su izašli na mesto događaja i ugasili požar.

U večernjim časovima u prizrenskom selu Žur, jedan kosovski muškarac izvestio da je požar obuhvatio žbunje i travnatu površinu. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

Takođe u selu Mej, opština Đakovica, prijavljen je šumski požar, koji su vatrogasne jedinice ugasile.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh