Region

Građani Cetinja poručili Krivokapiću: Dalje ruke od crnogorskih svetinja

Grupa građana Cetinja oglasila se saopćenjem povodom, kako su kazali, skandaloznih prijetnji premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Cetinje - Antenam

– Povodom skandaloznih prijetnji premijera Krivokapića da će patrijarh Crkve Srbije Porfirije u Cetinjskom manastiru kao vjekovnom sjedištu crnogorskih vladika ustoličiti namjesnika tuđe crkve Joanikija, kao eksponenta okupatorske ideologije, poručujemo da će Cetinjani i drugi Crnogorci kojima je stalo do dostojanstva svoje domovine i svoje slobodarske prošlosti odlučno spriječiti taj izdajnički i okupatorski čin – naveli su u saopćenju.

U saopćenju su također naglasili da neće dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prijestonicu Svetoga Ivana Crnojevića uvođenjem “crnogorskog otpadnika” Joanikija Mićovića. prenosi “Avaz“.

– U svojim crkvama možete raditi šta hoćete. U našem duhovnom središtu, čija je sloboda plaćana krvlju naših predaka, nećete moći ustoličiti onoga koji ne priznaje Crnogorsku crkvu, crnogorsku državu, crnogorsku tradiciju, crnogorski jezik, crnogorsku kulturu – istakli su.

Obratili su se svim Crnogorcima, riječima Sv. Petra Cetinjskoga te ih pozvali “da ne izgubite nego da uzdržite svoje poštenje i slavu i da utvrdite vašu predragu voljnost i slobodu, koju vi je Bog darova mimo svakoga naroda u svijet, da vi tuđin ne gospodari i ne zapovijeda i da nije gospodar od vašijeh života i đece i od vašega imuća i domovah”.

Krivokapiću su poručili da drži dalje ruke od crnogorskih svetinja.

– Mi nismo oni što im “čitavog života nešto smeta”. Mi smo oni što im smeta izdaja! Cetinje i Cetinjski manastir skrnaviti nećete. Ako ne vjerujete, uvjerit ćemo vas – zaključili su građani Cetinja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh