Region

Šta je Aleksandar Vučić rekao o nacionalističkom skandiranju u Novom Pazaru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem intervjuu za Pink TV komentarisao je incident na utakmici u Novom Pazaru, kazavši “da tu nije riječ o navijačima i onome što oni osjećaju”.

Aleksandar Vučić - Tanjug

Vučić je malo govorio o utakmici, a puno više o tome šta se njemu sve skandira na stadionima.

– Partizan je bio ubjedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje “Nož, žica, Srebrenica”, što je apsolutno neprihvatljivo, i “Ratko Mladić”. U istom sekundu je sa zapadne tribine gdje su stariji navijači Novog Pazara vikali su: “Orić Naser”, “Kosovo je pored Srbije” i “Žuta kuća”, “Ovo je Bosna”. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vrijeđali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično.

Navijači Pazara nisu navijački organozovani. Pokazali su šta misle o Srbiji. Oni su u ovom slučaju pokazali šta iskreno misle, šta misle o meni, o Srbima i koliko su podjele duboke. Pitam se dokle mi Srbi i Bošnjaci mislimo da tako ide. Moramo da razmišljamo kao ozbiljni ljudi, o budućnosti – rekao je Vučić.

– Recite onda da to nema veze sa sportom, već sa nečim drugim. Moram da osudim one koji viču “Orić Naser”, “Kosovo je pored Srbije”. Kada mene vrijeđaju, to je u redu, jer je to demokratija, ali ovo je rušenje ustavnog poretka. Ostaje nam da razgovaramo sa Bošnjacima i da vodimo računa o emocijama i njihovim i našim – rekao je Vučić, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh