Region

Silovito nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, dizao krovove – “Nebo se spojilo sa zemljom”

Danas je oko 10 sati istok Hrvatske zahvatilo nevrijeme praćeno snažnim vjetrom koji je donio niz problema građanima. Vjetar je porušio više stabala, a odnio je i lim sa jedne od zgrada u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, doznaje Večernji list.

nevrijeme u Hrvatskoj - Screenshot

Građani javljaju i o izvrnutim plastičnim kontejnerima za otpad, slomljenim granama stabala, razbijenim staklima na prozorima, otkinutim komarnicima, ali i o polegnutim usjevima u svojim vrtovima.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvijestilo je na Twitteru o nevremenu u Osijeku, praćenom kišom i jakim vjetrom, koje je nešto prije 9 sati zahvatilo područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka. Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća.

Na Facebook stranici HR Vrijeme objavili su video sa posljedicama nevremena u Retkovcima.

“Vele da je palo oko 20 litara kiše u sat vremena tu u Strizivojni, a vjetar je bio toliko snažan da je digao krovove obiteljskih kuća, ali i štala. Sve se brzo odvilo, a selo trenutno nema struje”, rekao je stanovnik za 24 sata.

Nevrijeme je pogodilo i Dalj, selo u Slavoniji. Neka kućanstva su bez struje.

“Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske. Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu, sva sreća nije bilo leda, bar ne u našem selu. Vjetar je iščupao stabla iz tla, digao krovove”, rekao je jedan stanovnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh