Region

U Istri snimljen tornado koji je rušio stogodišnje hrastove

Na svu sreću tornado se kretao nenaseljenim šumskim područjem izbjegavajući sva naselja na svojoj ruti

nevrijeme - fokus

Nevrijeme je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatilo je i dijelove Istre u Hrvatskoj, a građani su snimili na nebu pojavu sličnu tornadu.

Nevrijeme je bilo lokalnog karaktera i trajalo je vrlo kratko pa brojni građani javljaju da je na njihovom području palo samo malo kiše, dok drugi javljaju da su ostali bez struje.

Tornado se, kako pišu mještani na društvenim mrežama, formirao oko 18:11 sati uz obalu kod Poreča, u uvali Peškera.

Na svu sreću tornado se kretao nenaseljenim šumskim područjem izbjegavajući sva naselja na svojoj ruti. Kuda je prošao, srušio je brojna stabla, nerijetko i hrastove stare stotinjak godina, a savio je i stup HEP-a, navodi Istramet.

Najpogođenije je područje oko Anžići i Kvešti, a prolazak tornada jasno se može uočiti na liniji dugačkoj 500-tinjak metara. prenosi “Fokus“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh