Region

Pritisci urodili plodom: Slovenija počinje priznavati testove iz BiH!

Javnost u BiH i dio političara su javno ustali protiv ovakvog, diskriminatorskog odnosa.

Zastava Slovenije -Vlada.si

Odluka vlasti u Republici Sloveniji da ne priznaju testove koji su urađeni u Bosni i Hercegovini, za ulazak u ovu državu, izazvala je veliku ogorčenost i bijes bh. građana, posebno onih koji rade i žive u Sloveniji, ali i članova njihovih porodica.

Bila je to sasvim sigurno neracionalna odluka i vlasti u Republici Sloveniji nikad nisu zvanično pojasnile koji su bili razlozi za njeno donošenje.

Javnost u BiH i dio političara su javno ustali protiv ovakvog, diskriminatorskog odnosa. Nezavisni blok Senada Šepića je i ovo pitanje inicirao u Parlamentu i zatražio da bh. vlasti stanu i zaštite svoje građane koji danas rade i žive u Sloveniji.

Mediji i neke nevladine organizacije, takodjer su oštro bili protiv takve odluke.

I nije dugo potrajalo, Vlada Republike Slovenije je na jučerašnjoj sjednici, donijela odluku kojom je na listu zemalja odakle priznaje testove za ulazak u svoju državi, dodala i Bosnu i Hercegovinu.

Ovo će, sasvim sigurno, pomoći i olakšati velikom broju naših ljudi koji danas rade i žive u Sloveniji, prenosi portal “Cazin.net“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh