Region

Povezan Pelješki most, svečanosti prisustvovao i Dragan Čović

Podizanjem posljednjeg 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije, Pelješki most je potpuno spojen od Komarne do Brijeste, a tim povodom je organizovana i svečanost.

Pelješki most - Screenshot

Dugoočekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske završeno je bakljadom ispod mosta, a centralna svečanost je održana na samom mostu, na dijelu segmenta oznake S9, piše “Klix“.

Događaju su prisustvovali premijer Hrvatske Andrej Plenković, predstavnici iz Hrvatskih cesta, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i drugi dok predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nije ni pozvan na svečanost.

Predsjednik HDZ-a u Bosni i Hercegovini je također bio na svečanosti, a neposredno prije nego što je most otvoren dao je izjavu za medije.

“Bojim se da će Neum imati toliko gostiju da će nam trebati još jedan Pelješki most”, rekao je on.

Plenković je poručio da je ponosan na ovu gradnju te se zahvalio svima koji su učestvovali.
Kako bi svečanost protekla uspješno i u smislu očuvanja zdravlja i sigurnosti svih uzvanika, organizirana je uz pridržavanje epidemioloških mjera i visokih sigurnosnih standarda.

Ovaj most će skratiti put od Zagreba do Dubrovnika za čak dva sata i prelazak preko njega neće biti naplaćivan.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh