Region

Vučić o dešavanjima u BiH: Atmosfera je najuzavrelija od Dejtona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentirao je danas aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

“Sa pažnjom pratimo događaje u Sarajevu i Banjoj Luci. Donošenje odluka izvana nikada nije moglo da donese dobre rezultate. Imat ćemo ovih dana sastanak sa predstavnicima Republike Srpske. Ne ulazimo u mjere i konatramjere. To se dešava u drugoj državi… Ne možemo da ostavimo RS bez podrške. Želimo mir. Plašim se da je atmosfera najuzavrelija od Dejtona”, kazao je Vučić na konferenciji za medije.

Dodao je da “morao da razmišljamo o ekonomiji i kako da živimo zajedno”, prenio je B92.

“Moramo sa Bošnjacima da izgradimo bratske odnose. Narodi moraju da donose važne odluke koje ne moraju da se dopadaju političarima”, dodao je on.

Visoki predstavnik BiH Valentin Inzko donio je odluku o kažnjavanju negiranja genocida i veličanja ratnih zločinca. Stranke u Republici Srpskoj su reagovale tako što su odlučile da bojkotuju državne institucije zbog ove odluke. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh