Region

EVO KOJU KAZNU BI MOGAO DOBITI VOZAČ AUTOBUSA: Mediji u Hrvatskoj javljaju vijesti

Vozač autobusa u kojem je jučer ujutro kod Slavonskog Broda poginulo deset osoba, a preko 40 ih je ozlijeđeno, tijekom prijepodneva bit će predan zatvorskom nadzorniku, za SBplus potvrdio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske.

Nesreća u Hrvatskoj - Ivica Galović/Pixsell

Nakon što ga tijekom prijepodneva predamo pritvorskom nadzorniku, naknadno će biti priveden i u Državno odvjetništvo na prvo ispitivanje. Državno odvjetništvo će donijeti potom odluku o daljnjem tijeku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača zatražiti pritvor ili će se ga pustiti na slobodu“, za SBplus kazao je Brezić, dodavši kako Državno odvjetništvo vozača može ispitati i sutra tijekom prijepodneva, no izglednije je kako će se sve odigrati danas tijekom dana.

Vozač osumnjičen za kazneno djelo članka 227. Kaznenog zakona – Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Kako je jučer izvijestila policija, vozač će biti kazneno prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom za što je najveća kazna do 15 godina zatvora.

Što je dosad utvrđeno očevidom?

Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka.

Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava, radi izvlačenja tijela unesrećenih. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu“, jučer je priopćila policija, prenosi “Index.hr“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh