Region

Objavljen identitet državljana Kosova koji su poginuli u nesreći u Hrvatskoj

Na Kosovu je danas dan žalosti.

Nesreća - Screenshot

Kosovski mediji objavili su godišta i imena svojih državljana koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći jučer ujutro kod Slavonskog Broda. Najmlađa osoba među poginulima je 2002. godište, a najstarija 1956. godište.

Vozač koji je poginuo je Naser Sylmetaj. U trenutku nesreće bio je na mjestu suvozača. Njegov sin Adhurim, napisao je emotivnu oproštajnu poruku svome ovu na društvenim mrežama.

Ah, tata, bol je jako velika, tuga je jako velika. Onog dana kada sam te otpratio do autobusa, zagrlio sam te, ali premalo. Bog ti dao raj”, napisao je.

Prema navodima Gazete Ozoni, među poginulima je i mlada žena Anjeza Bellanica.

Portal “Kosova” objavio je inicijale poginulih: L. K. (1982), N. S.,S. Rr. (1975), A. I. (1983), (E. B., 2002), V. B. (1975), Xh. M. (1956), K. K. (1981), A.H. (1966) i A.B..

Preživjeli su jučer kazali kako se “sve dogodilo u minuti”.

Samo smo vidjeli da smo doživjeli nesreću. Vozač je zaspao. Bila su dvojica, mijenjali su se s vremena na vrijeme”, rekao je jedan od preživjelih.

Na Kosovu je danas dan žalosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh