Region

Sutra na Kosovu dan žalosti zbog stradanja njihovih državljana u Hrvatskoj

Vjosa Osmani, predsjednica Kosova najavila je da je ponedjeljak, 26. juli, proglasila Danom žalosti, kako bi se odala počast građanima Kosova koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj u nedjelju, objavili su tamošnji mediji.

Nesreća u Hrvatskoj - Screenshot

Kako je saopćeno iz kosovskog predsjedništva, ona je odlučila da prekine posjetu Japanu i da se sutra vrati na Kosovo.

Deset osoba je poginulo, a 44 je povrijeđeno, u nesreći koja se jutros dogodila nedaleko od Slavonskog Broda, kada je autobus sletio sa puta.

Riječ je o građanima iz dijaspore koji su se autobusom kompanije iz Đakovice, Deva Tours, uputili iz Frankfurta ka Prištini. Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu, saopćili su da se o uzrocima slijetanja autobusa sa puta još uvijek ne može govoriti, ali su potvrdili da je vozač, koji je priznao da je “na trenutak zaspao” za volanom, uhapšen, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh