Region

Gotov je očevid, vozač uhićen: “Rekao je da je na trenutak zaspao”

U teškoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginulo je 10 osoba.

index

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić obavio je očevid na mjestu nesreće. Očevid je gotov, Pranjić je rekao prve informacije nakon očevida.

“Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao na relaciji Frankfurt-Priština, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini.”

“Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen. Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka”, kazao je,piše Index

Imamo informacije da se radi o 10 smrtno stradalih i 23 teško i lako tjelesno ozlijeđene osobe”, kazao je.

“Uhićen je pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje prometnu traku, već je došlo do slijetanja”, rekao je Pranjić.

“Kazao je da je na trenutak zaspao”, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh