Region

Brnabić o Inzkovoj odluci: “Poniženje, nepromišljena odluka”

Srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila je u petak da će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko odlukom da nametne zakon kojim se kažnjava negiranje genocida u BiH izložiti sve ljude u RS i njene dužnosnike još većem pritisku te da će to još više udaljiti Federaciju BiH od RS.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

“Mislim da je loša politička odluka”, rekla je Brnabić u intervjuu za Tanjug, povodom Inzkove odluke kojom su uspostavljene zakonske odredbe o zabrani negiranja genocida.

“Mislim da je nepromišljena i neodgovorna odluka, posebno zato što ona predviđa i kaznu zatvora posebno za predstavnike institucija”, dodala je srbijanska premijerka.

Navela je kako je to nešto što će napraviti veliki problem.

“Nadam se da nisam u pravu, ali mislim da je neodgovorno da donosite tako važne zakone, a da niste razgovarali s konstitutivnim narodima”, naglasila je Brnabić.

Ta odluka je, smatra, poniženje za sve koji žive u BiH.

“To građani BiH nisu zaslužili, nije i ne smije biti demokratska norma”, poručila je Brnabić. prenosi 2Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh