Region

Horor u Hrvatskoj: Djevojka i jednogodišnje dijete otrovali se ugljen monoksidom

Djevojka stara 19 godina i jednogodišnje dijete u utorak oko 13 sati u stanu u Varaždinu otrovali su se ugljen monoksidom.

depo

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljen monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i vraćanja dimnih plinova, piše Večernji list.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Povrede im za sada nisu okvalificirane.

“Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinske uređaje i uređaje na tečna goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Dimnjake treba barem jednom godišnje redovito pregledati ovlaštene i stručne osobe – ističu u PU varaždinskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh