Region

Vulin: Komšić se ljuti jer on ne može ni u jednu hrvatsku opštinu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću “da može da mrzi i vređa, ali ne može da objasni zašto bi takozvano Кosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju”.

Aleksandar Vulin - Twitter

Vulin za koga je Komšić rekao da je bio „kafe kuharica Mire Marković“ i da „nikada neće biti ostvareni njegovi snovi“, odgovorio je da „razume zašto se Komšić toliko ljuti“ kada izgovori ‘Srpski svet’. „Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podelim hleb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH – njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim“, naveo je Vulin. prenosi “N1“.

Vulin je u saopštenju koje je prenijelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković „sanjala opstanak Jugoslavije“ i da je to bio san i njegove mladosti, „a taj san se neće ostvariti“.

„Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju uneli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, s državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže šta je njihovo“, napisao je Vulin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh