Region

Hrvatska: Belgijanac zgazio trudnicu, beba preminula

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije kojeg se sumnjiči za krivično djelo opisano u čl. 227 st. 4. i 1. Krivičnog zakona – izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu.

radiosarajevo

Naime, sumnjiči ga se da je 11. jula 2021. godine oko 15:30 u Petrčanima izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teške tjelesne povrede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica, dvije osobe iz parkiranog vozila (rođene 1981. i 2019. godine) lakše su povrijeđene, dok je jučer zaprimljena prijava iz OB-a Zadar kako je od posljedica nesreće preminulo dijete.

“Nakon nesreće osumnjičeni je uz upotrebu sile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo, a nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli uviđaj.

Zbog sumnje u izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi krivična prijava zbog krivičnog djela opisanog u čl. 227. st. 4. i st. 1. Kaznenog zakona”, kazali su iz policije, prenosi Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh