Region

Demokrate Crne Gore odgovorile DF-u: Prvi put se pruža mogućnost da se sa Srba skloni etiketa genocidnog naroda

Demokrate su DF optužile da radi prikupljanja “najjeftinjiih političkih poena, trguje sa teškim pitanjem zločina na teritoriji bivše Jugoslavije”

Aleksa Bečić - Avaz.

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića uzvratila je Demokratskom frontu na optužbe o izdaji, porukom da taj savez pokušava da nanese štetu vladajućoj većini i da pokušava da, kako tvrde, izazove tenzije.

Demokrate u saopćenju dostavljenom medijima kažu da imaju razumijevanje ako je to politička agenda DF-a u cilju njihovog boljeg pozicioniranja, ali da u cilju istine imaju, kako navode, moralnu i profesionalnu obavezu da javnosti predoče činjenice.

U prilog tome oni su naveli da je glasanje DF-a protiv amandmana, koji su oni predložili, pokušaj ugrožavanja interesa srpskog naroda kako bi politički profitirali.

Pritom su, navode, u potpunosti zanemarili činjenicu da se prvi put pruža mogućnost da se sa Srba skloni etiketa genocidnog naroda.Demokrate su DF optužile da radi prikupljanja “najjeftinjiih političkih poena, trguje sa teškim pitanjem zločina na teritoriji bivše Jugoslavije”.- One koji nas danas optužuju, po ko zna koji put za kojekakve izdaje, prodaje interesa srpskog naroda, saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) nažalost ne zanima istina, što se krajnje jasno vidi po njihovom pristupu da armijom botova pokušaju da uguše istinu, što najoštrije osuđujemo – navodi se, između ostalog, u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh