Region

Ulazak u Hrvatsku: Nova pravila za bh. građane s putovnicom

Krizni štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske koja će se primjenjivati do 30. juna 2021. godine.

Hrvatska - pixsel

Novu odluku objavili su na službenoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

“Osobe koje putuju zbog ličnih ili porodičnih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati, mogu bez testa ući u RH”, stoji na službenoj internet stranici MUP-a RH. prenosi 2Radiosarajevo

To znači da bh. građani koji imaju hrvatsko državljanstvo mogu ući u Hrvatsku na 12 sati bez testa i potvrde o vakcinaciji.

Kada su u pitanju bh. građani bez hrvatskog pasoša, vrijede pravila da za ulazak moraju posjedovati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu o prebolovanoj infekciji koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh