Region

Jak potres od 4.7 prema Richteru kod Šibenika

Jutros je malo prije šest sati zabilježen potres u Dalmaciji.

Potres - Ilustracija

Potres je jutros malo prije 6 sati zatresao Dalmaciju.

Jutros, 8. juna 2021. godine u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice.

Nakon jakog potresa od 4,7 prema Richteru koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112.

‘Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali niko nije povrijeđen’ kazali su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana.

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izviješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije, prenosi “tportal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh