Region

Hrvatska donira 30.000 doza AstraZenece BiH, polovina od toga ide u Mostar

Hrvatska je donirala 30.000 doza AstraZenecina vakcina Bosni i Hercegovini. Tim povodom potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović u službenu posjetu primio je ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević.

Vakcina - Dw.com/en

Donacija je temeljena na Odluci Vlade Republike Hrvatske o humanitarnoj pomoći susjednim zemljama, a njome će se još 20.000 doza donirati Crnoj Gori i Republici Kosovu.

“Ove vakcine će prema želji Vlade Republike Hrvatske raspoređeno je na način da će 15.000 doza ići univerzitetskoj klinici u Mostaru, a ostalih 15.000 doza će se rasporediti na ostatak Bosne i Hercegovine”, izjavila je Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova BiH, prenio je HRT. prenosi “Klix“.

Božinović je rekao da “nema separatnih rješenja kad govorimo o borbi protiv koronavirusa, ne može niti jedna država imati taj luksuz da se bori sama jer je ovo globalna pandemija”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh