Region

Jako nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Pogledajte kako voda nosi sve pred sobom

Jača kiša pogodila je dijelove Hrvatske.

nevrijeme - Radiosarajev

Tokom nedjelje na području Požeštine je palo 50-70 litara kiše, a do kraja dana očekuje se dodatnih 30-ak litara, piše pozega.eu.

U Vranduku pune ruke posla za vatrogasce. Još nedavno su se gradski oci hvalili kako su upravo u Vidovcima i Vranduku izgradili 21 most, no očito je neko zaboravio da kanale ispod njih treba održavati. prenosi “Radiosarajevo“.

Zbog vode i mulja pojedinim državnim cestama u Vidovcima se jedva prolazi. Mještani su, kao i svaki put do sada, na ulicama. Pokušavaju spasiti što se spasiti može.

Čini se da nam ni velike poplave iz 2014. godine nisu dovoljna opomena da treba nešto poduzeti kako nam svaka malo jača kiša ne bi pravila probleme i materijalnu štetu, pišu hrvatski mediji.

Tea Blažević, novinarka N1 televizije Hrvatska, na Twitteru je objavila snimak iz Požege.

Pogledajte:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh