Region

Zmija se uvukla u automobil pa ga u servisu rastavljali

Najpoznatiji hrvatski zmijolovci Darko Karamazan i Vlado Lađarević iz Slavonskog Broda imali su neobičnu intervenciju u Karlovcu.

Zmija - Vecernji.hr

Naime, nakon nekoliko poziva Centru 112 i skloništu za životinje koji nisu dali rezultata, za pomoć im se obratila porodica Marić s troje male djece, kojoj se u automobil uvukla zmija.

Zmijolovci su spremno odgovorili na poziv, ali zmiju u automobilu nisu mogli pronaći. Uhvatili su je tek nakon što je vozilo rastavljeno u ovlaštenom servisu.

“U gepeku su bile dvije zmije od kojih je vlasnik jednu uspio uhvatiti, ali druga je pobjegla. Međutim, kada je zatražio pomoć Centra 112, uputili su ga na jednog zmijolovca iz okolice koji im je savjetovao da otvore vrata i da će zmija sama izaći”, kazao je Karamazan iz udruženja Zmijolovac, piše Večernji.

Naravno, roditelji nisu mogli stalno sjediti kraj auta i gledati je li zmija izašla ili ne.

Jedino što je preostalo očajnoj porodici kako bi se riješila neželjenog gosta u automobilu bilo je da pozovu udruženje Zmijolovac, koje u Hrvatskoj ima odobrenje nadležnog ministarstva za premještanje zmija.

Zmijolovci su odmah uhvatili zmiju koju je vlasnik odložio u posudu za otpad, ali s onom u automobilu bilo je puno problema jer se dobro sakrila. Pokušali su je izmamiti tako što su u gepek stavili posudu s vodom, ali nije se pojavila.

Kako nisu ovlašteni za rastavljanje automobila, jedino rješenje bilo je odvesti automobil u servis. Radnici servisa pristali su rastaviti auto pod uvjetom da zmijolovci stalno budu uz njih. Izvadili su dva zadnja sjedala iz automobila i nakon duže pretrage zmija je napokon primijećena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh