Region

Šta sada radi djevojčica koju je oteo Malčanski berberin? Majka otkrila kako žive, pojavili se novi problemi

Ono što je preživjela porodica djevojčice (14) iz Niša kada je Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, oteo njihovu jedinicu 20. decembra 2019. godine rijetko ko može da razumije.

Ninoslav Jovanović - Kurir.rs

Podsjetimo, on je djevojčicu držao 10 dana u zatočeništvu, tjerao je da pješaka idu šumom ka knjaževačkim selima.

Djevojčica je danas odlična učenica osnovne škola u naselju Brzi Brod. Traume polako padaju u zaborav, ali pojavili su se dugi problemi.

Naime, njena porodica je u teškoj materijalnoj situaciji, a djevojčica danas nema radni prostor, svoju sobu.

Njena majka Aleksandra kaže da traume nikada sigurno skroz neće nestati, ali uslovniji život bi joj mnogo pomogao “da strašne trenutke ostavi iza sebe”.

Majka djevojčce i Ninoslav Jovanović – Avaz

– Zaista smo u teškoj situaciji. Iz ove kože se ne može. Ni muž ni ja nemamo posao. I to je najveći problem. Pored svih muka koje smo preživjeli, sada se borimo za golu egzistenciju. Robi ode na pet ili šest dana, uradi neki posao i tako se dovijamo. Ja moram da budem uz kćerku. Jeste ona sada ima 14 godina, mnoge stvari obavlja sama bez problema, ali opet u ovom periodu, moram da budem uz nju. Ja imam tu obavezu da dijete vodim do škole, da je dovedem iz škole. Svakako bih našla posao, ali kada bi se uklopila sa roditeljskim obavezama. Sada je njoj najviše potrebna soba, da ima svoj kutak, da tu može i da uči i da joj tinejdžerski dani budu lakši – priča Aleksandra.

Ona kaže da je mnoga pomoć koja je obećavana ostalo “prazno slovo na papiru”

– Mnogi su obećavali, ali ništa. Nama je sada potrebno da makar ne mislimo na te osnovne kućne potrepštine. Ovaj plac i kuća gdje sada živimo nisu podijeljeni vlasnički tako da i nema baš mjesta da se proširi. Ne znam – priča Aleksandra.

I zaista kada se uđe kod njih u kućicu u Suvom dolu na putu nka Niškoj Banji postoji hodnik, lijevo je jedna soba, a desno je prostorija koja služi za baku i deku. Tu je kuhinja i trpezarija.

– Djevojčica piše knjigu i to ponekada ide lako, ponekada teško. Dodaje svaki dan po nešto. Nadam se da će u toku ove godine da završi svoju ispovijest, a za objavljivanje ćemo vidjeti – kaže Aleksandra.

Njen mučitelj, Ninoslav Jovanović osuđen je na doživotnu robiju. Uhvaćen je na lokalnom groblju u rodnom selu Malča gdje se vratio jer su mu bili potrebni lijekovi, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh