Region

Oglasio se otac dječaka koga su vršnjaci se*sualno zlostavljali

Prošle sedmice u Bačkom Jarku dogodilo se jezivo zlostavljanje koje su počinili maloljetni dječaci.

Dječak - Ilustracija/Pixabay

Naime, dvojica dječaka osmog razreda prisilila učenika sedmog razreda sa posebnim potrebama da ih oralno zadovolji.

Nasilne scene snimali su i slali svojim prijateljima, što je dovelo do otkrivanja ovog užasa.

Od oca oštećenog dječaka se saznaje da se sve odigralo u školskom dvorištu, a da mališan nije odmah rekao svojim roditeljima šta se dogodilo.

Školska uprava pozvala je oca zlostavljanog dječaka i obavijestila ga o stravičanom zločinu.

Jedan dječak snimao je kako drugi dejčak primorava učenika zaostalog u razvoju da ga oralno zadovoljava. Taj snimak se proširio školom, što je i dovelo do otkrivanja nasilja.

– On nije tad ništa rekao, tek poslije je rekao da su ga napadali i da su ga tjerali da radi bezobrazne stvari. Sve je predato nadležnim službama, a šta će dalje biti vidjet ćemo u protokolu – kaže nesretni otac.

Nakon razgovora u školi otac oštećenog dječaka odmah se uputio u policiju kako bi podnio krivične prijave protiv roditelja dvojice nasilnika.

Iz policije je potvrđeno da su podnijete krivične prijave i da će se postupati po svim zakonskim propisima.

Otac je naveo i da je dječak dobio neophodnu psihološku potrebu i da se radi na tome da on psihički bude dobro. Za sada ne ide u školu, a preporuka svih nadležnih je da ne pohađa školu kako ga druga djeca ne bi uznemiravala i zadirkivala.

Iz škole su rekli da se neće oglašavati za medije, već da će u toku dana poslati zvaničnu izjavu o ovom slučaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh