Region

Crna Gora: Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji povećana za skoro 30 posto

U odnosu na isti period prošle godine, cijena kvadratnog metra stana u novogradnji je veća za 29,7 odsto

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1.219 eura i veća je 29,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Uprave za statistiku (MONSTAT), javlja Anadolu Agency (AA).

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori bila je 21,1 odsto veća u odnosu na četvrti kvartal prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Podaci pokazuju da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu iznosila 1.196 eura.

“U primorskom regionu je iznosila 1.383 eura, u središnjem regionu 708 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 849 eura”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prvom kvartalu iznosila je 1.224 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 714 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh