Region

Pijani muškarac ukrao autobus. Zaustavili ga, ali dok su ga provjeravali, on im je pobjegao

Mobilna jedinica Carine je na cesti između Hampovice i Šemovaca zaustavila autobus. Bilo im je sumnjivo što radi na cesti u to doba noći. Dok su oni provjeravali identitet vozača on je sjeo za upravljač i pobjegao.

Bjelovar - 24sata.hr

Dvije krađe koje su izvedene tijekom noći na ponedjeljak povezuju naselje Hampovicu koja se nalazi na Državnoj cesti od Bjelovara prema Đurđevcu, piše “24sata“.

Tokom noći s parkirnog prostora radionice „Čazmatrans Nova“ u Bjelovaru „nestao“ je autobus koji je u ponedjeljak trebao u 7 sati ujutro krenuti na redovnu liniju, no bus je „pokupio“ kako se čini stari znanac koji se tom „razbibrigom“ bavi već nekoliko desetljeća, zbog čega je dosta vremena proveo u zatvoru.

Pobjegao im, ali ga nisu pratili

– Mobilna jedinica Carine je na cesti između Hampovice i Šemovaca zaustavila autobus, jer im je bilo sumnjivo što autobus radi na cesti u to doba noći – doznali smo u Čazmatransu. Dok su ispitivali vozača koji je navodno bio pod utjecajem alkohola, policajci nisu povjerovali njegovoj priči da je on rezervni vozač koji bus treba dostaviti na neku adresu, govori nam naš izvor. Carinici su uzeli dokumente i otišli u svoje vozilo kako bi provjerili o komu se radi.

– Dok su oni provjeravali njegov identitet „vozač“ je sjeo za upravljač i autobusom se dao u bijeg. Ali carinici ga nisu pratili, što je svim nejasno iz kojeg razloga. Kako je „nestao“ za vozačem je izdana tjeralica – pojašnjavaju nam detalje oko kojih bi se mogao razviti i filmski scenarij.

Policija je nazvala Čazmatrans kako bi provjerili radi li se o njihovom autobusu. Vozač je po nalogu pretpostavljenih otišao provjeriti nalazi li se autobus na istom mjestu gdje je ostavljen, ali ga nije bilo.

Policiji je prijavljena krađa autobusa i uskoro su na površinu isplivali neki detalji koji govore da iza krađe stoji poznata policiji osoba, ali to još nije i službeno potvrđeno. Isti dan oko 17,30 policajci su vlasniku javili da je autobus nađen u jarku u vinogradima kod Virja. Iz vozila je „neslužbeni vozač“ pokupio što je vrjednije i otišao svojim putem.

Postoje manje ogrebotine jer je „vozač“ autobus vozio po livadama i nepristupačnim putem. Bus je vraćen vlasniku.

Na istom mjestu opljačkan kamion

Istovremeno do je u prvom planu bila potraga za autobusom i njegovim vozačem, na parkiralištu, nedaleko mjesta gdje je zaustavljen autobus iste noći netko je temeljito opljačkao kamion. Policija navodi da je iz tovarnog prostora teretnog automobila ukradeno nekoliko stotina igraćih konzola, oštetivši vlasnika za više stotina tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

U Hampovici se priča i o tom događaju, a jedan od mještana koji je to jutro išao u Đurđevac nam je rekao kako je na parkingu Hotela „Crna mica“ vidio kamion bez prikolice i policijsko vozilo ispred njega, ali nije tome pridavao pažnju jer je vozilo automobil. Navodno to bi trebalo biti mjesto gdje je izvedena teška krađa.

Doznali smo da Hotel „Crna mica“ iz Hampovce je zatvoren već par mjeseci zbog korone.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh