Region

Lokalni izbori u Hrvatskoj: Najveći odaziv je u gradovima Gospić, Krapina i Vukovar

Najveći odaziv je u gradovima Gospić, Krapina i Vukovar, a najmanji u Slavonskom Brodu, Zadru i Puli, izvijestilo Državno izborno povjerenstvo

Izlaznost birača na lokalnim izborima do 11.30 sati je 15,47 posto, što je za oko 0,5 posto manje nego na prethodnim lokalnim izborima održanim u Republici Hrvatskoj 2017. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je kako je izlaznost birača na lokalne izbore otprilike podjednaka izlaznosti na prethodnim.

Slaven Hojski, glasnogovornik DIP-a, naveo je kako je do 11.30 sati izlaznost birača bila najveća u Ličko-senjskoj županiji gdje je premašena izlaznost od 20 posto ukupno upisanih birača, slijedi Dubrovačko-neretvanska županija s 19 posto te Varaždinska sa 17,15 posto.

Najniži postoci prema županijama iznose prosječno oko 13 posto.

Najveći odaziv je u gradovima Gospić, Krapina i Vukovar, a najmanji u Slavonskom Brodu, Zadru i Puli.

Hojski je izvijestio kako je najviše prijava na kršenje izborne šutnje DIP-u podneseno zbog objava statusa na društvenim mrežama, a nekoliko brojeva blokirano je zbog promidžbenih SMS-ova.

Izlaznost birača do 16.30 sati DIP će objaviti u 17 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh