Region

U Novom Pazaru protest podrške narodu Palestine

Sa protesta je poslata poruka međunarodnoj zajednici da hitno zaustavi Izrael i njihovo višedecenijsko krvoproliće i istrebljenje palestinskog naroda.

U Novom Pazaru protest podrške narodu Palestine - Twitter

Više stotina Novopazaraca okupilo sa danas u centru grada kako bi mirnim protestom pružili podršku narodu Palestine. Skup je počeo učenjem dove za sve stradale u Pojasu Gaze. Okupljeni građani nosili su zastave Palestine i transparente sa snažnim porukama podrške, javlja Anadolu Agency (AA).

Protest podrške je organizovala Sandžačka demokratska partija, a kako su istakli organizatori, skupu je prisustvovao svako onaj ko u sebi ima ljudskosti i osećanja, bez obzira na političku, versku ili nacionalnu pripadnost.

Sa protesta je poslata poruka međunarodnoj zajednici da hitno zaustavi Izrael i njihovo višedecenijsko krvoproliće i istrebljenje palestinskog naroda.

Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac koji je za AA rekao da je ponosan na sugrađane koji su mirno i dostojanstveno pokazali da podržavaju braću i sestre sa čijom patnjom saosećaju, i da se Novopazarci naroda Palestine često sete u svojim dovama.

Skupu je prisustvovao i bračni par Khouitar. Samir Khouitar je lekar iz Pojasa Gaze, a sa suprugom Gordanom koja je iz Srbije, živi u Novoj Varoši. U razgovoru za AA bračni par otkriva da je Samirova sestra sa porodicom bila u stambenoj trinaestospratnici u Pojasu Gaze koja je pre par dana bila meta vazdušnih napada izraelskih snaga. Kažu i da su iz Nove Varoši došli do Novog Pazara kako bi podržali ugnjetavani narod Palestine, te zahvalili Novopazarcima za organizaciju i podršku koju šalju Palestincima.​​​​​​​

Skup u Novom Pazaru protekao je mirno, a građani su se po završetku okupljanja razišli i u automobilima sa istaknutim zastavama Palestine prošli centralnim gradskim ulicama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh