Region

Tuga do neba – Mali bijeli kovčeg spušten u raku, uz taktove posmrtnog marša: Sahranjen mali Edin kog je usmrtio kombi

Mališana je na posljednji počinak ispratila tužna kolona rođaka i prijatelja porodice.

Sahrana - Ilustracija / Srbijadanas.com

Uz zvuke posmrtnog marša na groblju u Popovcu danas je sahranjen tragično nastradali dečak Edin Krstić (4) iz Popovca, koga 12. maja u tom niškom selu kombijem udario S. J. (48) iz Niša (Srbija) i usmrtio ga na licu mjesta.

Mališana je na posljednji počinak ispratila tužna kolona rođaka i prijatelja porodice, koja se idući pješice od njihove kuće do lokalnog groblja, zaustavljala na svakoj raskrsnici. Mještani Popovca, suznih očiju, krsteći se, odavali su počast nastradalom dječaku iz svojih dvorišta. Mali bijeli kovčeg koga su nosili članovi najuže dječakove porodice na putu ka groblju na kratko se zaustavio na kobnoj raskrsnici ulica Maršala Tita i Željezničke u Popovcu, na kojoj se desila strašna nesreća. Tu su trubači odsvirali tužne taktove posmrtnog marša a potom nastavili ka groblju.

Članovi najuže porodice, oprostili su se od dječaka prije nego što je kovčeg spušten u raku. Otac dječaka Bojan, ćutke i u tišini, dugo je klečao i plakao, nad otvorenim sandukom sa tijelom mališana, grleći i ljubeći ga. Majka Kristina, koja je kobnog dana bila sa njim, slomljena tugom jedva je stajala na nogama.

– Anđele moj, sunce moje – plakala je Kristina grleći i ljubeći posljednji put nastradalog sina.

Od Edina su se oprostili i njegova sestra Nikolina (9) i brat Florijan (6)…

– Jao sunce moje, ko će sada da mi dođe – bila je neutješna baka dječaka.

Osim slatkiša i ličnih stvari, u grob su stavljene i dječakove igračke,među kojima i plavo bijeli policijski džip.

Kiša koja je počela da pada kada je pogrebna povorka krenula od kuće dječaka, pretvorila se u pravi pljusak u trenutku kada je mali bijeli kovčeg spuštan u raku, uz taktove posmrtnog marša. Nakon što je kovčeg pokriven zemljom, pljusak je stao…

Vozač zašutio u tužilaštvu

Vozač kombija S. J. (48) iz Niša, koji je uhapšen zbog sumnje da upravljajući kombijem udario četvorogodišnjeg dječaka i nanio mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je predložilo da mu se odredi pritvor kako tokom istrage ne bi uticao na svjedoke. Na saslušanju u tužilaštvu, S. J. se branio šutnjom. On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Roditelji dječaka ispričali su da je u momentu nesreće dječak sa biciklicom stajao pored puta ne na kolovozu, te da je vozač, pošto ga je udario kombijem, utrčao u poštu da plati račune.

Sve okolnosti tragičnog događaja biće utvrđene istragom, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh