Region

Vučić: Srbija protiv promene granica, sve drugo nametanje nečije volje

Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu s odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić - Screenshot

Vučić je to rekao povodom novinarskog pitanje predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru da precizira šta je mislio kada je juče u Prištini rekao da se zalaže na nepromjenljivost granica na zapadnom Balkanu.

Riječ je, rekao je Vučić, o najtežem pitanju posebno za one države koje su priznale kosovsku nezavinost, i dodao da je o tome otvoreno razgovarao s Pahorom.

“Neću ništa da sakrijem od onog što sam rekao. Mi imamo drugačiji pogled u odnosu na kosovsku nezavisnost. Kada čujem da nema promene granica kako kaže Pahor bez sukoba, saglasan sam, i to treba da bude jasno onima koji su proizvodili sukobe i hteli da menjaju granice Srbije”, poručio je Vučić.

Srbija, istakao je, insistira da se poštuju granice zemalja utvrđene odlukom Ujedinjenih nacija i da je stav Srbije da se granice ne mijenjaju i da je to slučaj bio oduvijek i sada.

“Ako je i sada tako onda to Srbija podržava”, istakao je on i dodao da ga međutim plaši da je na djelu nešto drugo što ima veze sa “brutalnim licemjerjem zapadnih sila koje nemaju principe ili imaju principe po potrebi”. prenose

Podsjetivši i na bombardovanje Srbije, Vučić je upitao međunarodnu zajednicu kada se sjetila da ne mijenja granice ovim prostorima, 2021.

Srbija isključivo podržava princip nepromjenljivosti granica u skladu s odlukama Ujedinjenih nacija i sve drugo razumijemo kao nametanje nečije volje, jasan je predsjednik Vučić.

“Ili nam kažite vi Srbi ste poraženi, mi hoćemo da vas gazimo, što nije ni pošteno ni fer, ali nam ne govorite o principima i moralu, jer tu nema ni principa ni morala”, naveo je Vučić i dodao da je to njegov odgovor svima. prenose “Nezavisne“.

Poručio je i da će se Srbija držati stvarnih principa, a da je međunarodna zajenica odvojila samo Kosovo od Srbije.

“Samo nam recite: vi ste mali zgaženi, ti si Vučiću arogantno đubre…, samo nemojte da nam pričate o principima”, naveo je predsjednik i ponovio da se granice mogu mijenjati samo u skladu saodlukom UN i da je to, kako je rekao, sve što Srbija priznaje.
“Mi ćemo se truditi da se ponašamo odgovorno i da razumemo da je to stav velikih, da je Srbija zgažena, držaćemo se pravnih principa čuvaćemo mir i stabilnost i trudićemo se da budemo maksimalno odgovorni”, zaključio je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh