Region

Dobar početak turističke sezone u Crnoj Gori: Za 51 posto više turista nego prošle godine

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zadovoljna je početkom turističke sezone imajući u vidu turistički promet koji je ostvaren prethodnih sedmica.

kupač na plaži u Crnoj Gori - Antenam.net

U ovoj zemlji je u petak, 7. maja, boravilo 14.700 turista, što je 51 posto brojke na isti dan 2019. godine.

U ovoj zemlji je u petak, 7. maja, boravilo 14.700 turista, što je 51 posto brojke na isti dan 2019. godine.

V.d. direktorice Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković Marković rekla je “Vijestima” da su u Crnoj Gori pozitivni trendovi turističkog prometa sa emitivnih tržišta zabilježeni tokom praznika, a dobra posjeta nastavljena je i u prošloj sedmici.

“O tome svjedoče i podaci lokalnih turističkih organizacija od petka, 7. maja, kada je u Crnoj Gori boravilo oko 14.700 turista, što je 51 posto ostvarenog turističkog prometa u odnosu na isti dan 2019, a što takođe predstavlja i skok od oko 20 posto u odnosu na prethodnu sedmicu, odnosno prvomajske praznike”, rekla je Marković. prenosi “klix“.

Marković je navela da je najveći broj gostiju proteklih dana boravio na budvanskoj rivijeri i drugim primorskim gradovima, dok sjeverne i centralne općine bilježe solidnu posjetu.

“Kada je riječ o očekivanjima za predstojeću sezonu, imamo razloga da budemo optimistični imajući u vidu interesovanje turista i najavljene avio-linije tokom ljetnjih mjeseci. Ono što je prioritet, uporedo sa promotivnim aktivnostima, jeste stabilizacija epidemiološke situacije u našoj zemlji, kako bi turistima poslali poruku da smo odgovorna i bezbjedna destinacija”, rekla je Markovć.

Ona je naglasila da, u tom kontekstu, raduju odluke Švicarske i Njemačke koje su prethodnih dana uklonile Crnu Goru sa liste visokorizičnih područja, kada je riječ o pandemiji kroronavirusa.

“Nadamo se da će ubrzo, osim Njemačke, i druge zemlje EU dati preporuku svojim građanima da mogu dputovati u Crnu Goru bez posebnih ograničenja, što će usloviti i veći dolazak turista”, poručila je Marković.

Iz Vlade Crne Gore je ranije saopćeno da očekuju da ova sezona bude na nivou 60 do 65 posto one iz 2019. godine.

Prošle godine je zbog pandemije i mjera zatvaranja tadašnje Vlade realizovano svega oko 15 posto prometa iz 2019. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh