Region

Rizično područje / BiH i dalje na njemačkoj crvenoj listi, Crna Gora skinuta

Njemački Institut “Robert Koch” skinuo je Crnu Goru sa liste visoko-rizičnih područja kada je u pitanju pandemija virusa covid-19, napisao je na Twitteru premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Crna Gora - Volimpodgoricu.me

Iz Ministarstva zdravlja poručuju kako se nadaju da će nakon Njemačke i zemlje članice EU Crnu Goru ukloniti s crvene liste.

“Uvjeren sam da će to doprinijeti odluci njemačkih državljana da svoj odmor provedu u našoj prelijepoj zemlji. Dobro nam došli!”, napisao je Krivokapić, piše “Fena”.

Za razliku od Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije, koje su i dalje na crvenoj listi visoke incidencije koronavirusa njemačkog Instituta Roberta Kocha, naša država više nije u tom društvu. Crna Gora iz te grupe zvanično izlazi u nedjelju, 9. maja kada će biti objavljeno novo izvješće Instituta, priopćeilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, prenose mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh