Region

Policijski sat im od danas traje od 23 do 5, kafići i restorani će moći raditi duže

Kako se navodi u saopštenju, policijski sat će umjesto u 21.00 počinjati u 23.00 i trajati do 5.00 sati narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni dijelovi, uz poštivanje postojećih mjera i protokola

Sjeverna Makedonija . Jungle Tribe

U Sjevernoj Makedoniji policijski sat od srijede, 5. maja, počinjaće dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vrijeme kafića i restorana, odlučila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, policijski sat će umjesto u 21.00 počinjati u 23.00 i trajati do 5.00 sati narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni dijelovi, uz poštivanje postojećih mjera i protokola.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i prijedlog Komisije za zarazne bolesti, prema kojem svi makedonski građani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoizolaciju zbog sprječavanja širenja novih sojeva koronavirusa. prenosi “Fokus“.

Podsjetimo, kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je, poslije tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim dijelovima do 20.30 sati, dok je početak policijskog časa pomjeren sa 20.00 na 21.00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima uvedeno je 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj koronavirusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh