Region

Detalji zločina u Vukovaru: Sinovi pajserom nasmrt pretukli majku

Državno odvjetništvo objavilo je nove detalje teškog ubistva koje se u četvrtak dogodilo u Šarengradu.

Policija - Ilustracija / Nezavisne.com

Dvojica sinova optuženi su da su majku nasmrt pretukli pajserom. Nakon toga su pobjegli, ali policija ih je pronašla i uhapsila. Određen im je istražni zatvor.

Postoji osnovana sumnja da su 29. aprila 2021. oko 18:30 sati u Šarengradu, 27-godišnji osumnjičeni i 34-godišnji osumnjičeni, zajedno i po prethodnom dogovoru, u dvorištu porodične kuće pričekali majku (57) koju su prethodno verbalno i fizički zlostavljali.

Kada je ona ušla u dvorište, koristeći njezino povjerenje jer nije očekivala njihov dolazak i napad, nakon prepirke, u cilju da je usmrte, zadali joj više udaraca u predjelu glave i tijela. Majka je ubrzo preminula uslijed nanesenih joj višestrukih povreda glave – objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Istražni sudija prihvatio je prijedlog DORH-a da se braći odredi istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja sličnog djela, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh