Region

Skandalozno: Na Vaskrs skandirali “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”

Općina Borovo u Hrvatskoj na svojim Facebook stranicama objavila je dvije snimke na kojima se vidi više desetaka mladića kako prolaze mjestom u nedjelju, na pravoslavni Uskrs, u pratnji policije.

skandal - Screenshot

Skandiraju pjesmu “Zovi samo zovi, svi će sokolovi za te život dati” te nakon nje “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”, dok se na drugoj snimci čuje “Ubij Srbina”.

Glasnogovornik PU Dragoslav Živković potvrdio je da su u nedjelju, 2. maja, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke.

Kako je rekao Živković, policija je odmah reagirala, izdvojila vikače, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje, piše Portal Novosti.

Inače, jučer su pripadnici vukovarskih Bad Blue Boysa u Borovu Selu iza spomenika dvanestorici hrvatskih policajaca naslikali mural u njihovu čast.

Inače, jučer su pripadnici vukovarskih Bad Blue Boysa u Borovu Selu iza spomenika dvanestorici hrvatskih policajaca naslikali mural u njihovu čast.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh