Region

Džaferović razgovarao s Janšom: Onemogućiti svaku priču o podjelama BiH

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je danas razgovarao sa premijerom Republike Slovenije Janezom Janšom.

Šefik Džaferović - N1info.com

“Ne postoji non-paper”
Telefonski razgovor je uslijedio na poziv premijera Republike Slovenije Janeza Janše, koji je obavijestio člana Predsjedništva BiH Džaferovića da ne postoji non-paper koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. “.

Premijer Republike Slovenije Janša je kazao da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen euroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je kazao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podjelama Bosne i Hercegovine, kao i da je jedini put za Bosnu i Hercegovinu njena dalja unutrašnja reintegracija i euroatlantska integracija. prenosi “N1“.

Razgovarano je o predsjedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin.

Glavna tema Samita bi trebala biti ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh