Region

Korona dernek u centru Zagreba, građani ogorčeni: Ovo je sramota

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj ne jenjava, ali to nije spriječilo brojne Zagrepčane i Zagrepčanke da se okupe u centru grada i zabavljaju kao da uvedene epidemiološke mjere ne postoje.

Zagreb. Radiosarajevo

Brojni hrvatski mediji prenijeli su atmosferu sa Cvjetnog trga. Pjevalo se, pilo i zabavljalo kao da je koronavirus prošlost ili se trenutno i ne dešava. A daleko je od toga. U Hrvatskoj je tako jučer zabilježeno 2535 novih slučajeva zaraze, od toga u Zagrebu 594.

“Kao građanin osjećam se kao idiot, a sve mjere ispadaju farsa i licemjerje. Izlaske i druženja volim i nedostaju mi, ali ovaj prizor sa više stotina ljudi zbijenih na jednom mjestu, koji pevaju uz glasnu muziku, zaista je opasan i nepošten prema ljudima kojima nije dopušteno da rade isto to. Mislim na muzičare i održavanje koncerata. A o širenju zaraze da i ne govorim”, kazala je jedna od Zagrepčanki koja se tu zadesila za Novu.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh