Region

Slovenija mijenja pravila na granicama, evo ko može ući u zemlju

Slovenska vlada također je ažurirala popis zemalja koje tretira kao “crvene”, epidemiološki riskantnije

Slovenija - Screenshot

Prema novoj uredbi slovenske vlade, neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu pokazati negativni PCR test, a za neke će osim takvih testova s područja Evropske unije i Šengena vrijediti i oni provedeni u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Novom odlukom vlade u Sloveniju će bez negativnog testa i karantina moći ući i akreditirani novinari na službenom putu u inozemstvu te osobe koje dolaze iz neophodnih razloga vezanih za uklanjanje neposredne opasnosti za zdravlje, život, imovinu ili zbog mogućnosti nastanka materijalne štete, ali se oni u roku 12 sati nakon prelaska granice moraju vratiti.

Jednaki izuzetak vrijedi pri povratku u Sloveniju i za dnevne i tjedne migrante koji rade u susjednim državama te osobe koje su izaslane preko granice radi obavljanja usluga, ali uz uvjet da se u zemlju vrate najkasnije u roku pet dana nakon odlaska.

Slovenska vlada također je ažurirala popis zemalja koje tretira kao “crvene”, epidemiološki riskantnije, na kojem je oko 135 zemalja. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh