Region

Baka curice tvrdi da je rekla u Centru: “Molim vas, spašavajte dijete. Ispada joj kosa, plava je i izgrebana. Ona je maltretira!”

Baka preminule djevojčice upravo je istupila za Novu TV. Njezino svjedočanstvo je mučno.

Starica - Ilustracija

Baka preminule curice upravo je istupila u Dnevniku Nove TV i jasno potvrdila da je bila u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška i upozorila da majka dijete sustavno zlostavlja.

Svjedočenje bake, koja je s porodicom dvogodišnjakinje živjela u istoj kući, neopisivo je mučno.

Progovorila je o događajima koji su prethodili tragediji te o danu kad je djevojčica divljački pretučena.

Šminkom prikrivala modrice?

“Čula sam kako je zaplakala i vrisnula. Izletjela sam van, a ona u rukama drži dijete, mrtvo. I zove njega (oca djeteta, sina gospođe, op.a.). Oni izlete, ona kaže: ‘Gotovo je, mrtva je’. Umivali su dijete, stavila sam joj ruku na srce”, priča gospođa kojoj je u Dnevniku zaštićen identitet.

Kaže kako je njezin sin počeo vikati da se zove hitna, no da je majka djevojčice na to rekla: “Ne! Uzet će nam djecu, stavit će nas u zatvor!”

Tvrdi kako je njezina snaha djevojčici znala stavljati šminku kako bi prekrila da je tuče. “Nije mi dala unuku. Čim sam vidjela prvu masnicu, ja sam otišla u Centar, prijavila sam je. Rekla sam da ima modrice. Došla je gospođa koja je bila u nadzoru i rekla da je dijete spavalo. Rekla je da po zakonu ne smije skidati dijete”, kaže baka.

Prijavila i da curica ima svrab

Za svog sina kaže da je morao znati šta se događa. Dodaje i da je bio nasilan prema njoj i svom pokojnom ocu. “Svi su zakazali”, kaže za sistem i ljude koji su okruživali djevojčicu.

Tvrdi i da je prijavila da curica ima svrab:

“Ja sam u četvrtak rekla: ‘Molim vas, molim vas, sad sam došla, više neću. Njoj ispada kosa, plava je, po vratu je izgrebana. Molim vas, spašavajte dijete. Zašto ste dijete uzeli iz porodice (udomiteljske, op.a.)? Ona nju maltretira!’. U utorak su bili kod psihologa, dijete je povratilo, ona je rekla da je viroza, rekli su joj da je vodi doktoru. A u srijedu se dogodilo ovo. Da sam znala da je moju unuku toliko tukla, slomila bih joj ruku”, završila je baka, piše “Telegram“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh