Region

Roditeljima nakon smrti djevojčice prijete teže optužbe i 10 godina zatvora

Dvoipolgodišnja djevojčica koja se od 1. travnja borila za život u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, danas je preminula. Ozljede su bile preteške.

Policija - Poslovni.hr

Roditeljima djevojčice jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Majka je prvooptužena i nju se tereti za čak pet kaznenih djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede.

Otac, drugooptuženi, već je bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te se njega tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je u subotu sudac Mile Soldo.

Još ranije, u petak, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Damir Brezić kazao je kako će u slučaju da dođe do najgoreg scenarija nastupiti prekvalifikacija zločina u terećenje za teško ubojstvo. Po Kaznenom zakonu za teško ubojstvo predviđena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, piše Dnevnik.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh