Region

U srijedu počinje masovna vakcinacija u Zagrebu

Taj dan vakcinisat će se preko hiljadu građana

Vakcina - N1

Od srijede, 7. aprila, počinje imunizacija opće populacije u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu.

Vakcinacija građana

Kako navodi portal Index.hr, očekuje se da će taj dan biti vakcinisano 1.500 građana. Za držanje reda i pomoć starijima pobrinut će se pripadnici civilne zaštite.

Pomoćnica direktora Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Cecilija Rotim rekla je za HTV kako je Paviljon 6 spreman. Prema njenim riječima svaka osoba će dobiti termin kada treba doći za vakcinaciju.

Termin za vakcinaciju
– Svaka osoba će dobiti termin kada treba doći na cijepljenje stoga molim sugrađane da ne dolaze ranije, nego doslovno pet minuta prije svog termina, kako se ne bi stvorile gužve. Cjepivo je osigurano za sve koji su na listi, koji su potvrdili svoj dolazak. Oni odlaze kod liječnika na trijažni punkt gdje će obaviti kratak intervju, liječnik će uzeti anamnezu da li postoji koja kontraindikacija da se ta osoba cijepi. Nakon toga odlazi kod medicinske sestre na cijepljenje. Sljedeća faza je kada odlazi kod našeg administrativnog osoblja gdje dobiva potvrdu da je cijepljena i nakon toga osoba odlazi na opservaciju koja traje 15 ili 30 minuta – objasnila je Rotim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh