Region

Antivakseri uhapšeni “zbog laži o vakcinaciji, a ne što neće da se imunizuju”

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je više osoba privedeno zbog toga što su širile lažne vijesti o vakcinaciji protiv korona virusa, a ne jer su odlučile da se ne imunizuju.

policija - Mup Srbije

„Nemate pravo da širite lažne vijesti. Oni nisu privedeni zato što su ‘antivakseri’, već zato što su preko interneta širili lažne vijesti i paniku među građanima“, kazao je Vesić na TV Prva.

Vesić je naglasio da osobe koje su odlučile da se ne vakcinišu nemaju pravo šire laži o vakcinama i pozivaju ljude da se ne imunizuju, jer je to krivično djelo.

„Neki od njih su ljekari, i za mene je nevjerovatno da neko ko je ljekar izaziva takve sumnje. Zamislite neko je ljekar, a protiv je vakcinacije“, istakao je on.

Više osoba privedeno je jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Govoreći o epidemiološkim mjerama, Vesić je rekao da misli da će o njima biti rasprave na narednoj sjednici Kriznog štaba, kada bude zakazana.

Vesić je podsjetio da ugostiteljski objekti imaju dozvolu za „šaltersku“ prodaju, a da bašte kafića da mogu da se koriste ukoliko se građani pridržavaju epidemioloških mjera. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh