Region

Zbog naglog skoka oboljelih: Slovenija od danas u novom lockdownu

Predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša u obraćanju javnosti rekao je kako će zaustavljanje javnog života biti kratko, jer će lockdown trajati do 12. aprila.

Slovenija - Screenshot

“Uspjeh ovih mjera zavisit će od njihovog poštivanja”, rekao je Janša.

Prethodno je predsjednik Slovenije Borut Pahor razgovarao s predsjednicima parlamentarnih stranaka i predstavnicima struke o tome koja je strategija djelovanja Vlade najprikladnija u trenutnoj situaciji.

Naime, za vrijeme lockdown-a, državna uprava će se većim dijelom prebaciti na rad od kuće, a Vlada je pozvala privrednike da učine isto, prenosi slovenska agencija STA.

Ljudima će biti zabranjeno napuštanje svoje regije, uz izuzetke kao što su odlazak na posao, pružanje pomoći ili sudjelovanje u diplomatskim misijama.

Također, ponovo se uvodi nošenje zaštitnih maski na javnim mjestima, uz izuzetak za bavljenje sportskim aktivnostima na zelenim površinama gdje ima dovoljno prostora i u prevoznim sredstvima u kojima su ljudi iz istog domaćinstva. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh