Region

Crna Gora: Skraćen policijski sat, počinje vakcinacija novinara

Privredni subjekti od danas će umjesto do 20:00 raditi do 21:00 sat

Policijski sat u Crnoj Gori od danas je kraći za jedan sat, u deset općina otvaraju se bašte ugostiteljskih objekata, a počinje i vakcinacija novinara.

Građani će od sada moći da se kreću od 5:00 do 22:00 sata, sat vremena duže. Nove mjere važit će do 9. aprila.

Ministrica zdravlja Crne Gore Jelena Borović – Bojović rekla je jučer na konferenciji za novinare da u baštama za jednim stolom smiju sjediti najviše dvije osobe, razmak između stolova mora biti metar i po, a zabrana muzike ostaje na snazi.

Privredni subjekti od danas će umjesto do 20:00 raditi do 21:00 sat. Tržni centri i dalje ostaju zatvoreni, a dosadašnja ograničenja ostaju u Nikšiću i Šavniku zbog ozbiljne epidemiološke situacije.

Iz Ministarstva zdravlja je najavljeno da danas počinje vakcinacija zaposlenih u medijima vakcinama AstraZeneca. U Podgorici će biti vakcinisani u Domu JNA, a u ostalima općinama na postojećim punktovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh