Region

Podignuta optužnica: Momci osumnjičeni za brutalno si.ovanje i iživljavanje nad mladićem pred sudom

Više javno tužilaštvo u Pančevu (Srbija) je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv N. M. iz okoline Pančeva i M. N.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Oba mladića su iz Bele Crkve (obojica 1999. godište), i zbog sumnje da su izvršili krivična dela silovanje i razbojništvo nad S.P. (20) protiv njih je podignuta optužnica.

Okrivljenima se optužnicom stavlja na teret da su u toku večeru 28/29. septembra prošle godine u Beloj Crkvi na naročito svirep i ponižavajuć način silom i prijetnjoj prinudili oštećenog S. P. na polne odnose kome su pritom nanijeli i teške tjelesne povrede, a takođe su od njega primjenom sile oduzeli njegovi stvari i to farmerke i mobilni telefon u namjeri da sebi primabe protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica u Višem sudu u Pančevu, trenutno je u postupku ispitivanja te još uvijek nije potvrđenma.

Prema okrivljenima produžen je pritvor koji traje od 29.9.2020. godine jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo, kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret krivično djelo za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja djela je doveo do uznemirenja javnoti koje može ugroziti nesmetano i pravino vođenje krivičnog postupka.

Podsjetimo, S.P. (19) iz Bele Crkve tvrdi da su ga M. N. i N. M. na silu odveli u sobu, šutirali ga, udarali šipkom i tjerali ga da ih oralno zadovoljava.

– M. N. me u ponedjeljak presreo na ulici oko 23 sata. Uhvatio me pod ruku i na silu odveo u sobu. Sa njim je bio i neki dečko koji ima čiroki frizuru. Kasnije sam saznao da je to N. M. Više od tri sata su me mučili. Udarali su me pesnicama, šipkom, šutirali me, tjerali da ih oralno zadovoljavam, a taj sa čirokanom me je na kraju i si*ovao. Molio sam Boga i njih da me ne ubiju – ispričao je mladić, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh